KUNDTJÄNST

Har du frågor om vårt sortiment? Undrar du över leveranstiden?
Eller har du synpunkter om hur vi kan förbättra vår webshop?
Kontakta oss gärna. Vi svarar så fort vi kan.

Kundservice öppettider
Måndag – Fredag: 10.00 – 16.00

För frågor kontakta: info@hjertenhjerten.se eller ring 031-142088

CUSTOMER SERVICE

If you have any questions regarding order or our products, please use the form below.

If you have questions regarding Hjertén Design and our operations, please contact us here: info@hjertenhjerten.se 

call: +4631142088


Customer Service opening hours
Monday-friday: 10.00 – 16.00
Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

_________________________________________________________________________________________________________

Information för press och bloggare

Bildmaterial

Du får gärna låna bildmaterialet på vår sida, glöm bara inte att ange källan. www.hjertenhjerten.se

Vi skickar gärna högupplösta bilder, kontakta oss på info@hjertenhjerten.se

För lån av produkter, kontakta oss på info@hjertenhjerten.se för överenskommelse!

Produkterna skickas med DHL.

Informera oss om när och var produkterna kommer att medverka i ert reportage.

Returnera produkterna i orginalförpackningen i oförstört skick senast 14 dagar efter användandet.

Ange följande information i samband med att produkterna visas:www.hjertenhjerten.se

Webbshopar

Våra produktbilder får inte användas av andra webbshopar. 


 

__________________________________________________________________________________________________

Våra brickor – ett miljövänligt alternativ - made in sweden

Det finns många sätt att arbeta för miljön och en hållbar utveckling. Vår leverantör,Formpress arbetar miljömedvetet med fokus på att minska vår verksamhets påverkan på den värld vi lever i. I produktionen används varken vatten eller lösningsmedel och försöker ständigt förbättra verksamheten genom att minimera energiförbrukning, transporter och materialanvändning. Det material som ändå slängs, återvinns på ett miljöriktigt sätt.

Beståndsdelarna i våra produkter är; björkfaner eller MDF, lim och lack, samt oftast dekor och papper eller tyg.

Det trä som används till faner och MDF kommer ifrån antingen FSC- eller PEFC-certifierade leverantörer. Det innebär att ingående trämaterial kommer från skogar som brukas långsiktigt och ansvarsfullt.

Lim, lack och dekor består av melamin-indränkt papper. Melamin är en organisk förening som används för att göra produkterna tåliga. Det är även melaminet som gör att produkterna är vattentåliga. Melaminet är hårt bundet i produkterna. Produkterna testas i ett Food Contact Test.

Våra produkter görs för hand, en bricka eller ett
underlägg i taget.

Certifiering

FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell organisation som jobbar med en märkning, som garanterar att en träbaserad produkt kommer från ansvarsfullt brukade skogar. Den visar på ett socialt och miljömässigt ansvar för världens skogar och de djur och människor som lever och arbetar där. FSC’s märke visar vilka produkter som gjorts av virke från certifierad skog.

PEFC står för Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes och är en global fristående organisation för utvärdering och ömsesidigt erkännande av nationella skogsstandarder. PEFC tar sin utgångspunkt i det småskaliga familjeskogsbrukets villkor och bygger på nationella certifieringsstandarder som är anpassade till lokala förhållanden, i linje med internationella PEFCs riktlinjer. PEFC garanterar inför kunder och allmänhet att PEFC-certifierade skogar sköts enligt de krav som ställs för bärkraftigt, naturvårdsanpassat skogsbruk och följer globalt accepterade ISO Guidelines för certifiering.

Food Contact Regulation är ett regelverk inom EU som finns till för att se till att material som används tillsammans med mat, inte släpper ifrån sig ämnen som är farliga eller på annat sätt kan försämra maten. Därför genomförs tester som kallas Food Contact Test. De tester som görs, går ut på att kontrollera att produkten som testas inte släpper ifrån sig några av sina komponenter till maten som skulle kunna vara farligt för hälsan eller påverka maten som serveras på produkten. En produkt som genomgått och fått godkänt på testerna, är därmed säkra att använda tillsammans med mat.

_______________________________________________________________________________________________________

Information Tapeter

Hur många tapetrullar går det åt?

Längden är 11,0 meter Bredden är 45 cm
Mönsterrapporten finns på varje mönster.

Mät rummets omkrets, dra bort t ex 2 m för fönster och dörr, så får du antal löpmeter. Om du har t ex 4+4+3+3 m = 14 väggmeter minus 2 m = 12 meter behöver du 24 våder (en våd är 45 cm bred). Varje rulle ger 4 våder. Du behöver alltså 6 rullar.

Tapeter i klassisk design med nordisk inspiration.Högsta kvalitet för såväl offentlig miljö som privata hem.

Våra tapeter är tryckta på ett papper av högsta kvalitet. Pappret är förstärkt av nylonfibrer vilket gör tapeten formstabil. Detta gör att limmet kan appliceras direkt på väggen och gör uppsättningen mycket enklare

Brandklassning: Våra tapeter är brandklassade enligt EN ISO 11925-2 vilket är europeisk standard för brandklassning av tapeter.Tapeten kan således även användas i utrymningsvägar.

Ljusäkthet: Det är mycket viktigt att tapeter är ljusäkta annars tappar de sin färg efter en tid. Vår produktionsteknik är anpassad att ge bästa möjliga ljusäkthet.:Ljushärdighet :god,5.

Tvättbarhet: En tapets tvättbarhet avgör hur tålig ytan är mot åverkan och mäts i antal vågor. Våra tapeter har två vågors tvättbarhet vilket ger ett gott skydd.

Tryckta med giftfria färger och pigment och innehåller inga lösningsmedel eller mjukgörare. PVC fria.

Tillverkade i Sverige.

Leveranstid ca.1 vecka.  

Tapetprov kan beställas i storlek: A4

Vid beställning av tapeter är det viktigt att man räknar med mönsterpassning eftersom mönstret ska sammanfogas vid varje våd. Vissa tapeter har mönsterbilden över 2 bredder, vilket betyder att man bör tapetsera med 2 rullar parallellt.

       Uppsättningsanvisning Tapeter

FÖRE TAPETSERING

 • Väggen ska vara slät, ren, torr och väl förankrad. 
 • Ta bort färg och tapet som inte sitter fast och spackla vid behov.
 • Grundmåla om väggen har starka färgskiftningar. 
 • Förlimma om underlaget är starkt sugande, exempelvis gipsväggar.
 • REKOMMENDERADE VERKTYG

  • Roller & Tråg
  • Hink
  • Pensel (Där rollern inte kommer åt t.ex. vid tak och lister)
  • Vattenpass eller Lod (För att kontrollera att tapetvåden hänger rakt)
  • Stållinjal (För ev. stöd vid renskärning vid golv och tak)
  • Tapetsvamp (Mjuk trasa eller svamp, helst cellulosasvamp)
  • Blyertspenna
  • Tapetkniv
  • Tapetverktyg eller borste
  • RÄTT LIM

  • Använd alltid lim specifikt för non-woven tapeter.

MONTERING AV TAPET

1: Våra tapeter sätts alltid från vänster till höger, starta i det vänstra hörnet av din vägg. Våderna ska monteras kant i kant vilket innebär att de inte ska överlappas. Det är viktigt att första våden monteras rakt. Tips är att göra ett lodat blyertsstreck en tapetvåd in på väggen och sedan montera första våden längst med blyertsstrecket.

2: Rolla lim direkt på väggen. Se till att hela ytan täcks med lim och att det blir ett jämnt lager, en olimmad fläck blir en blåsa på tapeten. Limma 1,5 tapetvåd i taget. Se till skjuta ihop våderna utan några synliga skarvar med ett lätt och jämnt tryck. Se till att det finns lim där vådkanterna möts annars kan skarvarna bli synliga.

3: Undvik att få lim på framsidan av tapeten och skölj bort eventuella limrester omgående med en rikligt blöt tapetsvamp. Eftersläta varje våd med ett rent tapetverktyg eller tapetborste. Arbeta från tak mot golv och från mitten mot kanterna.

4: När hela tapeten är på plats skär, bort överflödig tapet vid golv och tak. Ha alltid vassa blad för att inte trasa sönder tapeten. Vädra rummet i 1 dygn men håll normal rumstemperatur så limmet torkar.

Information: Metervaror

Vad menas med en mönsterrapport?

Mönsterrapport är det avstånd som samma mönster återkommer på mönstradetyger/tapeter

Vad menas med mönsterpassat?

När man vill få två eller fler gardiner mönsterpassade, betyder det att mönstret börjar och slutar lika på alla gardiner.

Hur räknar man ut mönsterpassningen?

Man tar den färdiga höjden på gardinen och lägger till sömnsmån sedan delar man summan med mönsterrapporten. Summan man får fram rundar man uppåt till heltal, det är antal rapporter som går åt. Den summan dividerar man med mönsterrapporten på tyget och då får man så mycket tyg som går åt till 1 längd.

Exempel.

2,35m (Färdig höjd) + 0,25m (sömsmån): 0,58 m (ex.Mönsterrapport) = 4,48 (runda till heltal) = 5 rapporter

Tygets slitstyrka mäts i Martindale dvs antalet gnuggningar på tyget.

10 000 - 15 000 M för lättare slitage i hemmiljö.

20 000 - 30 000 M för grövre slitage i hemmiljö.

40 000 M slitage för offentlig miljö.

Skötselråd

SKÖTSELRÅD TEXTIL
Undvik blötläggning och kallare temperaturer än 40 grader, då textilfärgen kan fälla ut. Använd ett milt tvättmedel utan blekmedel. Låt textilen dropptorka. Centrifugera aldrig.
Textilprodukter
Hjertén Designs textilprodukter såsom kuddfodral, tabletter, grytlappar och förkläden maskintvättas i 40 grader. Undvik kallare temperaturer då textilfärgen riskerar att fälla ut. 
Väskor
Hjertén Designs väskor är impregnerade och tvättas ej. 
SKÖTSELRÅD TAPETER
Vid feta fläckar på tapeten, börja med att skrapa bort eventuella rester med en icke vass kniv. Gör detta utifrån och in så inte fläcken sprider sig. Pudra potatismjöl eller barnpuder över fläcken då dessa har absorberande verkan. Borsta sedan bort alla puderrester med en mjuk borste. Om fettfläcken är kvar, placera ett rent läskpapper mot fläcken och stryk därefter med strykjärn på låg värme.
Våta fläckar som exempelvis lerfläckar bör torka ordentligt innan de borstas av med mjuk borste. En del ljusa fläckar kan tas bort med gammalt vitt bröd. Gnugga försiktigt med den fuktiga brödbiten mot fläcken till den bleks.
SKÖTSELRÅD LAMPOR 
Hjertén Designs lampor är lackerade och skall därför inte putsas. Lamporna får inte komma i kontakt med vatten då fläckar kan uppstå. 
SKÖTSELRÅD LAMPSKÄRMAR
Hjertén Designs lampskärmar tvättas ej. Använd en mjuk möbelborste eller dammvippa vid rengöring. För att skona skärmen rekommenderas glödlampor med en styrka på max 40 W.