Brickor i formpressad björkfanér. Blir vackra bord när de läggs på våra brickstativ i ek eller stål. Svenskt hantverk från Öland. Brickorna är tillverkade av björkfanér från FSC märkt björk 

Design: Hjertén&Hjertén 

Tillverkad i Sverige

Runda brickor 31 cm


Runda brickor 39 cm


Runda brickor 46 cm


Runda brickor 65 cm


Våra brickor – ett miljövänligt alternativ - made in sweden

Det finns många sätt att arbeta för miljön och en hållbar utveckling. Vår leverantör,Formpress arbetar miljömedvetet med fokus på att minska vår verksamhets påverkan på den värld vi lever i. I produktionen används varken vatten eller lösningsmedel och försöker ständigt förbättra verksamheten genom att minimera energiförbrukning, transporter och materialanvändning. Det material som ändå slängs, återvinns på ett miljöriktigt sätt.

Beståndsdelarna i våra produkter är; björkfaner eller MDF, lim och lack, samt oftast dekor och papper eller tyg.

Det trä som används till faner och MDF kommer ifrån antingen FSC- eller PEFC-certifierade leverantörer. Det innebär att ingående trämaterial kommer från skogar som brukas långsiktigt och ansvarsfullt.

Lim, lack och dekor består av melamin-indränkt papper. Melamin är en organisk förening som används för att göra produkterna tåliga. Det är även melaminet som gör att produkterna är vattentåliga. Melaminet är hårt bundet i produkterna. Produkterna testas i ett Food Contact Test.

Våra produkter görs för hand, en bricka eller ett
underlägg i taget.

Totalsumma:
    Till kassan